Nu mai am cuvinte!

Da. Am rămas fără cuvinte. Nu credeam (deși faptele anterioare indicau clar conduita) că vor mima și de această dată ,, sincere,, și  profunde măsuri de îmbunătățire a condiției polițistului.

Mai repede decât într-o nenorocita de boala precum alzheimer, care îți șterge esența de a fi, au sters totul și au reluat acțiunea de acolo de unde parcă nimic nici nu avea sa prevestească ziua după care doi copii încă vor mai așteapta o viață un telefon de la tatăl lor sa le spună că întârzie, dar ca o sa le aducă o înghețată când vine. Au reluat exact de acolo de unde ar fi putut da un semnal ca totuși nu a fost în zadar, ca transparenta unei acțiuni simbolice pentru întreaga existență și suflare polițieneasca poate fi, totuși, gestionata cu decență, imparțialitate și onestitate. Ca nu au fost și de data asta doar vorbe care umplu timpul uitării.

Din păcate instinctele primare și-au respectat rangul, așa că sfidarea a fost înghițita și de data asta de cei mulți, fapt care nu face decât să mai confirme încă odată, dacă mai era necesar, blazarea instituțională și implicit lipsa oricărei speranțe de reformă organizațională.

Nicio diferență față de acum 6 luni, sau decembrie 2017. Ceea ce e logic, deoarece tot ei sunt, cei care nu au înțeles că trebuie schimbata abordarea pentru nevoile polițiștilor de a fi pregătiți, instruiți, dotați, echipați, organizați, specializați, dar și protejați, implicați, ascultați, consultați, evaluați pe merit și evident premiați…. Tot pe merit! Dar mai ales transparent pentru cei care privesc spre exemplul celor mai buni… Da, despre premierea excelentei din politie spuneam că m-a lăsat efectiv, de data asta și după momentele teribile recente, fără cuvinte. Sentimentul e precum cel al plânsului care te secatuieste de lacrimi….

Pentru cine nu știe, nu înțelege sau nu a participat efectiv la o șaradă de așa zisă  deliberare corectă, imparțială și pe partitura legii, ma gândesc… că ar fi utilă o mostră de impostură…. situație în  care, cel mai periculos e faptul ca cel mult unu sau doi se revoltă, fără succes, evident, în legătură cu simulacrul unui vot servit drept transparență, restul… majoritatea celor din CERC… nici că le pasă. Doar au aruncat și câteva firimituri și celor care nu stau la masa puterii… Oricum pozițiile lor sunt asigurate în afara,, vointei juriului,,

Nimeni nu zice ca trebuie votat democratic, ci asumat de cel în masură să facă o evaluare obiectiva și motivanta în același timp pentru viitor… El, cel care și-a reproșat că nu o sa mai trimită oameni nepregatiti, sub toate aspectele, în misiune…si totuși… impersonal… S-a întâmplat!

Ma întreb, la fel de impersonal se întâmplă de fiecare dată și cu premierile…?! Aia e… Fix șefii unor


servicii direct responsabile cu instruirea, profesionalizarea, dotarea, echiparea, orgsnizarea, planificarea, recuperarea… se întâmplă, an de an, sa fie cei mai nemaipomeniți polițiști… Restul sunt pomenibili sau pomeniți, din pacate…. . Fie-le țărâna ușoară!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *